Precisament, arran d’eixa efemèride el CAEHA decideix celebrar “l’Any Carlos Palacio”, amb una sèrie d’activitats, que comencen amb l’Homenatge que es fa el 5 de febrer de 2011 amb un sopar al restaurant de l’Hotel AC Ciutat d’Alcoi, en el que es va repartir el llibret Homenatge del CAEHA a Carlos Palacio (1911-1997).
Per altra banda, de seguida són palesos els problemes de gestió de Vil·la Vicenta-El Salt, ja que al seu moment es va acordar una subvenció per part de Conselleria de Cultura que no arriba.
En març s’organitza una visita per a socis a l’exposició “Camins d’art”, que ha estat comissariada per Josep Maria Segura i Miquel Santamaria.
En maig es produeix el traspàs del nostre President Honorari, Adrián Miró García, qui llega a l’entitat la seua col·lecció de bibliografia alcoiana i el seu arxiu documental, els quals passaran a estar dipositats en Vil·la Vicenta.
El 2 de juliol s’organitza en aquest espai un concert a càrrec de la Corporació Musical Primitiva, amb el títol “Música per a l’oci de la societat alcoiana”. També s’elabora un audiovisual sobre Juan Gil-Albert, per tal de poder ser projectat als visitants de la seua casa d’estiueig, que s’acompanya d’una exposició inaugural sobre fotografies seues, anomenada “Orbe de Juan Gil-Albert”. Altres exposicions per a aquest estiu seran la de Josep Durà sobre “Imatges de la Font Roja”, i la de Paco Grau sobre “Fotoperiodisme. Imatges de la Transició”, ambdues de fotografies.
El 17 de setembre s’organitza a Vil·la Vicenta un simposi nacional sobre Carlos Palacio que comptaria amb les següents ponències: Enrique Téllez: “La dimensión política del trabajo creativo de Carlos Palacio: Segunda República, Guerra Civil, Dictadura y Exilio”; Luciano González: “Carlos Palacio en el contexto de la música española de su tiempo”; Andrés Ruiz: “Carlos Palacio en su patria chica”; Àngel Lluís Ferrando: “Carlos Palacio: el escritor de la música”; Marisa Blanes: “Las constantes estéticas de la obra pianística de Carlos Palacio” i Ricardo Senabre: “Evocación de Carlos Palacio”.
El tema d’aquest any del cicle Coneixent la nostra història seria “25 anys de Gota Freda a Alcoi (1986-2011)”, i se celebraria a octubre. Les conferències anirien a càrrec d’Armando Alberola: “Desastres naturals en el Mediterrani espanyol: una perspectiva històrica”; Enrique Moltó: “Desastres naturals històrics en les comarques de L’Alcoià i El Comtat”; i Jorge Olcina: “La Gota Freda de setembre de 1986 a Alcoi”.
El CAEHA passarà aquest any a formar part d’IDECOS, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Comunitat Valenciana impulsat per la Universitat de València.